|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 6:17 | 03.19.2024

ГУРТОБУС подорожував Чернігівщиною

У середу гуртували громаду Прилук, у п’ятницю – Чернігова, у суботу - Менську громаду,  а у неділю – влаштували свято у Козелецькій об’єднаній територіальній громаді. Хто ці загадкові ГУРТОБУСи, які подорожують Україною та допомагають гуртувати населення?

Як стало відомо Чернігівському Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», гуртобус – це звичайний пасажирський автобус, який перетворили на мобільний культурний центр. В ньому можна проводити майстер-класи, організовувати лекції, семінари, проводити кінопокази та виставки.

1Gpriluki

Гуртобус у Прилуках

Гуртобус — новий проект платформи культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ, створений у співпраці з Посольством США в Україні.

У кожному з міст та громад, куди приїжджає ГУРТОБУС варять антропологічний борщ, проводять майстер-класи з шовкографії, створюють книгу міста, проводять кінопокази та обговорюють фільми. А ще заварюють Suntea - чай, що подорожуватиме в наступне місто.

1GMena

Гуртобус у Мені

1GKoztl

Гуртобус у Козельці

«Найважливіше у таких подіях звичайно, що вони допомагають гуртувати та об’єднувати жителів громад. Але тут є ще одна складова – ознайомча. Гуртобус – це приклад нестандартного використання наявних предметів, об’єктів та споруд. Це як створити мистецький простір на території колишньої ферми, або організовувати кінопокази просто неба. Головне, розуміти, що кожна ідея, ініціатива може бути втілена, якщо є однодумці та план дій», - прокоментувала Оксана Стельмах, радниця з комунікацій Чернігівського ЦРМС.

Чернігівський ЦРМС

Схожі матеріали (за тегом)