|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:28 | 03.29.2024

Молодий водій Андрій Небеський Молодий водій Андрій Небеський

За День Праці – 1 травня – у ТОВ «Земля і воля» посіяли кукурудзу на 2600 гектарах

На сто гектарів більшим був результат напередодні. Серед лідерів – Сергій Долгов, уродженець Черкащини, але двадцять років тому приїхав у Бобровицю, відтоді працює в товаристві «Земля і воля», одержав житло, тож з родиною тут оселився.

 1asedol

Сергій Долгов

 

У 2021 році господарство придбало п’ять нових сівалок «Вадерштат» зі Швеції, одну з них доручили Сергію. За день засіває кукурудзою від 120 до 140 гектарів. Загалом посіяв уже більше 600 гектарів.

Дещо більші результати мають Михайло Свириденко, Микола Побережний, Анатолій Хвойницький, в ногу з Сергієм Долговим йде Анатолій Беззуб – вони працюють теж на шведських сівалках.

1asivagre

Ці агрегати пристосовані для одночасного внесення і мінеральної поживи. На підвезенні аміачної селітри в поле працює молодий водій багатотонки Андрій Небеський з Бобровиці. У товаристві «Земля і воля» працює три роки: перший досвід набув на ГАЗонах, потім доручили хлопцю МАЗа-тягача, але на початку війни цю машину передали разом з іншою технікою для потреб армії, тож Андрій пересів на новішу вантажівку, швидко призвичаївся й до неї. Головне для молодого трудівника – є стабільна робота з гідною зарплатою в рідній Бобровиці.

Зараз у товаристві «Земля і воля» на сівбі кукурудзи задіяні 32 механізатори з високопродуктивними агрегатами, двоє з яких почали роботу 30 квітня.

В цілому на весняно-польовому комплексі (культивації, дискуванні, внесенні гербіцидів, тощо) трудяться близько ста механізаторів. Окремі агротехнічні заходи вже завершені, вся увага зосереджена на сівбі і захисті рослин від шкідників та хвороб. Вчасно закупило господарство й мінеральну поживу, без якої не буде посіяний жоден гектар. Насіння ж кукурудзи кращих американських гібридів вироблене на власному насіннєвому заводі.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Схожі матеріали (за тегом)