|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:51 | 03.29.2024

Від приватизації виручили торік 11 млн грн

Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях підбило підсумки роботи за минулий рік.

gryvbiПідсумком приватизаційної кампанії 2022 року, враховуючи наявні умови праці, стали результативні аукціони: 6 успішно проведених приватизаційних аукціонів та 5 підписаних договорів купівлі-продажу об’єктів малої приватизації. Як результат — надходження коштів до держбюджету склали 11 млн грн з ПДВ (2020 рік — 16,1 млн грн з ПДВ, 2021-й — 85,8 млн грн з ПДВ). Також упродовж минулого року Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області провело 63 аукціони з оренди державного майна: 47 аукціонів — нові об’єкти оренди; 16 аукціонів — продовження договорів оренди раніше укладених. Всього торік підписано 77 договорів оренди державного майна, в результаті чого надходження коштів до держбюджету склали 3,221 млн грн.
Крім того, в Управлінні ФДМУ у Чернігівській області налічується 112 об’єктів позастатутного майна. У 2022 році відбулася передача в комунальну власність 7 об’єктів житлового фонду. Протягом попередніх років прийнято управлінських рішень щодо 3632 об’єктів. Управління постійно контролює виконання умов договорів купівлі-продажу, укладених у попередні періоди та поточного року. Протягом 2022-го перевірено 21 договір купівлі-продажу. Зобов’язання по дев’яти виконані в повному обсязі, і ці договори знято з контролю актами підсумкової перевірки.
Управління запрошує потенційних інвесторів та орендарів до участі в онлайн-аукціонах для інвестування в модернізацію активів, придбаних на приватизаційних аукціонах або взятих в оренду, що пожвавить економічну діяльність в області.

Схожі матеріали (за тегом)