|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:15 | 03.28.2024

Новобілоуська громада надалі відновлюється

У Новобілоуській громаді відновлення інфраструктури та облаштування модульних містечок триває повним ходом.

1anovbilУ громаді встановлено два однотипних модульних містечка. Кожне має 22 житлові модулі (1 модуль розрахований на 4 спальні місця); санітарні модулі; приміщення загальної їдальні та дитячі. Кімнати укомплектовані меблями, матрацами. Наразі є 2 холодильники, 2 пральні машини, 1 електроплита та генератор потужністю 35 кВт з автоматичним включенням електроенергії та відповідним запасом паливно-мастильних матеріалів.
Потрібні і потужніші генератори, якщо містечка будуть повністю заповнені. Наразі для безперебійної роботи наявного обладнання вистачить на половину містечка. Поки цього вистачить на наявну кількість охочих тут мешканців. У Рівнопіллі також гостро стоїть питання забезпечення питною водою мешканців модульного містечка.
Загалом мешканці містечок найбільше прагнуть своє житло. Минулоріч максимальна увага була зосереджена на відновленні пошкодженого. Цьогоріч будемо працювати більше з тими, хто залишився без нічого. Наразі на всіх зустрічах з іноземними делегаціями наголошую на необхідності модульних будинків, які можна встановити на приватних ділянках. Також йде мова про відбудову житла «з нуля». Втім, швидко цього не буде.
У місцевиому ліцеї було вибито 48 вікон, 8 дверей, пошкоджено стелю, стіни, дах, плити перекриття. Наразі за рахунок благодійників ліцей частково відновлено. Є домовленості щодо подальшої роботи над покрівлею. Сільська рада ж допомогла з облаштуванням укриття.
Також найближчим часом в громаді встановлять постійний міст, який передала Франція. Конструкція виготовлена чітко під локацію.

Схожі матеріали (за тегом)