|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:03 | 04.19.2024

Нові виплати. Хто може отримати?

Жителі дев'яти громад Чернігівської області, які повністю або частково втратили своє житло, або члени сімей яких загинули чи отримали поранення в ході бойових дій, можуть протягом трьох місяців отримувати грошову допомогу у розмірі 2200 гривень на кожного зареєстрованого члена сім’ї. Загалом – 6600 гривень за три місяці на одну людину.

110822Як повідомляє Агенція міських ініціатив, така програма грошової допомоги на Чернігівщині діє з кінця травня, але спершу нею могли скористатися безпосередньо жителі обласного центру. Волонтери агенції вже прийняли більше 4000 заявок від жителів Чернігова, зокрема мікрорайонів ЗАЗ, Подусівка, Астра, Бобровиця, Зарічне.

Наразі ж програма виходить за межі міста, й грошову допомогу можуть отримати жителі ще дев’яти громад області.

Так протягом липня та серпня допомогу зможуть оформити в Олишівській, Новобасанській, Гончарівській, Новобілоуській, Михайло-Коцюбинській, Куликівській, Іванівській та Киїнській територіальних громадах.

«Програма працює для двох категорій населення. Це сім’ї, житло яких було частково пошкоджено в результаті військових дій (з 24 лютого 2022 року), та сім’ї, члени яких постраждали внаслідок військових дій у цей же період: одержали поранення, загинули, зникли безвісти», ‒ уточнила виконавча директорка ГО «Агенція міських ініціатив» Тетяна Романова.

Виплачувати допомогу будуть протягом трьох місяців, по 2200 гривень в місяць на одного зареєстрованого члена сім’ї. Виплати відбуваються за кошт чеської гуманітарної організації «Людина в біді» спільно з ГО «Агенція міських ініціатив» та за підтримки Європейського Союзу (ECHO).

Заявки на допомогу оформлюватимуть оператори АМІ, які будуть працювати безпосередньо в громадах. Дату, час та місце роботи операторів по Програмі грошової підтримки жителі визначених громад можуть дізнатися в місцевих органах самоврядування. Щоб зареєструватися на Програму грошової допомоги, представник сім’ї повинен мати оригінали паспортів та індивідуальних податкових номерів усіх зареєстрованих членів сім’ї, що живуть одним домогосподарством. Процедуру може пройти один член сім’ї й внести дані всієї родини. Можливості подати заявку онлайн немає.

Заявки прийматимуть до кінця серпня 2022 року.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)