|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:28 | 03.28.2024

Клієнтів «Чернігівгаз збут» перевели до «Нафтогазу»

На Чернігівщині людей, які користуються газом від постачальника ТОВ «Чернігівгаз збут», з 1 травня автоматично перевели до постачальника останньої надії. За рішенням Кабінету Міністрів України, цю функцію виконує «Нафтогаз України». Укладати додаткові договори не потрібно, бо перехід вже відбувався автоматично.

Мова йде не лише про Чернігівщину, а про усіх споживачів, які раніше отримували природний газ від постачальників під брендом «Твій газзбут» (104.ua). Так, з 1 травня 2022 року вони забезпечуються газом від «Нафтогазу». І вже він буде виставляти рахунки за спожите блакитне паливо.

1agazus

Але за газ, отриманий до 30 квітня включно, потрібно розраховуватися з попереднім постачальником ТОВ «Чернігівгаз Збут», а за той, що використали після 1 травня, сплатити ГК «Нафтогаз України». Тим, хто мав на своїх рахунках переплати, потрібно звернутися до «Чернігівгаз Збуту», і їм ці гроші повернуть. Потрібно лише написати заяву, до неї прикласти копію паспорта, ідентифікаційного коду і копію довідки з банківськими реквізитами карткового рахунку, і, бажано, квитанцію помилкової оплати.

Поки що механізму, щоб кошти автоматично перерахували до «Нафтогазу», нема.

Як повідомляється на сайті ТОВ «Чернігівгаз збут», ціна на газ для побутових споживачів залишиться 7,96 грн за куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Більше того, кажуть, цей перехід – це лише формальність, яка ніяким чином не вплине на постачання газу людям.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ 

Схожі матеріали (за тегом)