|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:54 | 04.19.2024

Триває відновлення газомереж

На Бобровиці, в одному з найбільш зруйнованих мікрорайонів Чернігова, фахівці «Чернігівгазу» працюють над заміною обладнання, щоб до початку опалювального сезону запустити мережі в штатному режимі, а третина жителів 70-тисячного Ніжина мають стабільний розподіл природного газу.

1afaziГазовики замінили 3 засувки, які розподіляють газ в 600 осель. Нове сучасне обладнання українського виробництва забезпечить герметичність мережі, стабільну роботу газорозподільної системи та мінімізує технологічні втрати енергоносія. А кулеподібні крани значно полегшать обслуговування, дозволяючи відключати окремі елементи системи газопостачання у випадку позаштатних ситуацій. Раніше на Бобровиці газовики уже провели першу чергу ремонтів та поновили розподіл газу.
У Ніжині на заміну двох застарілих шафових газорегулювальних пунктів (ШГРП) фахівці встановили один сучасний. Новий ШГРП оснащений італійськими регуляторами тиску, фільтрами та комплектованням з використанням інноваційних європейських технологій. Таке обладнання потрібне, щоб тримати тиск на рівні, необхідному для роботи побутових газових приладів, а також для очищення газу від механічних часточок та уникнення небезпечних стрибків тиску в системі. Всі роботи фахівці АТ «Чернігівгаз» провели без відключення споживачів. Завдяки сучасному та потужному ШГРП третина жителів 70-тисячного Ніжина мають стабільний розподіл природного газу.
Обрана газівниками стратегія з виробництва й використання власного та європейського обладнання і комплектування та відмова від їх закупівлі у росії та країнах СНД дозволила уникнути колапсу з відновленням мереж під час воєнного стану.

Схожі матеріали (за тегом)