|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:56 | 03.28.2024

Бюджет Чернігова за чверть року

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради схвалив представлений Звіт про виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за І квартал 2021 року. Надалі цей документ винесуть на розгляд та затвердження Чернігівською міською радою.

1budgetНачальниця фінансового управління міськради Олена Лисенко під час доповіді повідомила, що за І квартал поточного року до загального та спеціального фондів бюджету Чернігівської міської територіальної громади надійшло 723,7 млн грн. А саме, до загального – 641,6 млн грн, до спеціального - 82,1 млн грн.
Порівнюючи з минулим роком, надходження збільшилися - завдяки отриманню цього року 60 млн грн субвенції з державного бюджету на проведення реконструкції та ремонту доріг комунальної власності.
Надходження до загального фонду по власним джерелам збільшилися лише на 42 млн грн, на 8,6%. Це значно нижче ніж очікувалося і ніж було в попередні минулі роки - але логічно, бо пов’язано з введенням додаткових обмежувальних заходів як у січні, так і в березні ц.р.
У зв’язку з проведенням медичної реформи і укладенням договорів з НСЗУ, у І кварталі цього року зменшився обсяг офіційних трансфертів. Минулого року у такий же період місто ще отримувало медичну субвенцію.
Аналіз показників фінансової забезпеченості на одного мешканця за власними доходами показує, що Чернігів займає 9 позицію серед інших 14 міст України, які надали таку інформацію і які близькі до нашого міста за кількістю населення.
Введення карантинних заходів також вплинули на надходження від податку на доходи фізичних осіб. Незважаючи на те, що мінімальна заробітна плата зросла до 6 тис грн, надходження збільшилися лише на 7,4%.
У місті проводиться робота щодо додаткових надходжень. Зокрема, були переведені на сплату у наше місто ті платники, які не платили до цього часу, але мали тут підрозділи. Такі додаткові надходження за І квартал склали 400 тис грн.
По місцевим податкам надходження склали 159,6 млн грн. Порівняно з минулим роком вони збільшилися на 6% або на 9,1 млн грн.
По видатковій частині бюджету соціальна сфера займає майже 70% всіх видатків. Виконання видаткової частини склало 516 млн грн. Зокрема, на галузь освіти спрямовано 55 млн грн, на охорону здоров’я (комунальні послуги та матеріальне забезпечення) – майже 5 млн грн. На галузь житлово-комунального господарства спрямовано 61,8 млн грн, це менше на 17 млн грн, ніж минулого року у звязку з погашенням у минулому році заборгованості за 2019 рік. На благоустрій - 33,1 млн грн, тут теж відбулося зменшення видатків з тієї ж причини.
На видатки щодо проведення заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19, загалом передбачено 15 млн грн. Протягом І кварталу уже використані 4 млн грн, на які були закуплені два апарата-ШВЛ для міської лікарні №3. Наразі додатково проводиться закупівля 15 кисневих концентраторів, апарату-ШВЛ та рентгенівської системи й 5 моніторів пацієнтів, а також поповнюється запас медикаментів.

Схожі матеріали (за тегом)