|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:08 | 03.29.2024

Де найактивніше оцінюють землі

У поточному році на Чернігівщині видано 80, 86 тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

1azemloЗ початку року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській  області видали фізичним та юридичним особам 80 862 витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Найбільше таких документів видано щодо ділянок, розташованих на територіях Бобровицького (7 065), Городнянського (7 182) та  Чернігівського (6 968) районів Чернігівської області.

Із загальної кількості документів  64 744 витяги надано на підставі заяв, сформованих через Публічну кадастрову карту в режимі онлайн. Через Центри надання адміністративних послуг надано 16 118 витягів.

З метою оновлення  нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру територіальними відділами Головного управління Держгеокадастру Чернігівської  області триває робота з представниками місцевого самоврядування, шляхом надання органам місцевого самоврядування організаційно-методичної допомоги з питань організації проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів   Чернігівської  області.

Довідково

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання.

Схожі матеріали (за тегом)