|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:30 | 03.28.2024

Ремонтують дорогу між Новгород-Сіверським та Шосткою

У Чернігівській області на ділянці поточного середнього ремонту дороги Р-65 КПП "Миколаївка" – Семенівка - Новгород-Сіверський - Глухів-КПП "Катеринівка" (км 72+321 - км 80+772) у Новгород-Сіверському районі проводяться підготовчі роботи до укладання асфальтобетону.

1dormsФрезерується зношене дорожнє покриття, вирубується поросль, демонтується старе заіржавіле бар’єрне огородження, розчищається кромка проїзної частини на Путивському спуску, на мосту через Десну демонтують відпрацьовані деформаційні шви.

Ділянка, що ремонтується, має протяжність 7,2 кілометра, проте об’єкт не простий. Тут і міст над річкою Десна довжиною 387,5 метрів, і місце, де під час весняного водопілля може підтопити, і Путивська гірка з понаднормовим ухилом та крутими поворотами, і багато порослі, що обмежує видимість проїзної частини.
В межах поточного середнього ремонту тут планується влаштувати два шари асфальтобетону (вирівнюючий та верхній) на проїзній частині, укріпити узбіччя, встановити засоби організації безпеки дорожнього руху, а також відремонтувати міст над р.Десна, у місці, де зазвичай переливає під час весняного водопілля – відсипати бутовим каменем та влаштувати геоматову решітку. На Путивському спуску буде виконано укріплювальні роботи та влаштовуватиметься система водовідведення. Роботи виконуються в рамках Програми президента України "Велике будівництво".

У 2020 році між Новгородом-Сіверським та кордоном з Сумською областю ремонтується ділянка дороги Р-65 протяжністю 7,2 кілометра. Раніше було відремонтовано ділянку автошляху Р-65 зі сторони зони обслуговування Сумської Служби автомобільних доріг. Тепер ремонтні роботи проводяться по Чернігівській області. Таким чином у 2020 році буде забезпечено комфортне автомобільне сполучення між містом Новгород-Сіверський Чернігівської області та містом Шостка Сумської області.

Схожі матеріали (за тегом)