|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:54 | 03.29.2024

Семінар з садівництва та ягідництва

У Чернігівській обласній державній адміністрації відбувся практичний семінар з садівництва та ягідництва. Цей захід об’єднав науковців з Інституту садівництва НААН, виробників плодово-ягідної продукції, фермерів та представників органів влади. З аграріями обговорено можливості розвитку садівництва та ягідництва в області.

1seminar- У 2020 році в Україні продовжує діяти програма «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними». Це безповоротна фінансова допомога. Отримати її просто і цілком реально, - зазначив Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Фінансування можна отримати:

1. За придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (до 80 % вартості)

2. За проведені роботи зі спорудження шпалери й встановлення систем краплинного зрошення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт (до 30% вартості)

3. За нове будівництво та реконструкцію холодильників, цехів первинної переробки, об’єктів із заморожування плодів та ягід (до 30% вартості)

4. За придбані лінії товарної обробки плодів та ягід, автоматизовані лінії з висушування плодів, ягід та хмелю, лінії з переробки ягід та технічних сортів винограду на соки, пюре, виноматеріали (до 30% вартості)

5. За техніку та обладнання для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві та хмелярстві (до 30% вартості).

Документи на участь у програмі потрібно подати до 30 вересня 2020 року. Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА координуватиме цей процес.

Схожі матеріали (за тегом)