|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:33 | 03.28.2024

Можливість здобути затребувану професію

Професія тракториста–машиніста є затребуваною в Україні і на Чернігівщині, яка вважається аграрним регіоном, зокрема. 

1trakmenПротягом січня-травня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 605 вакансій тракториста-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва із заробітною платою від 5 до 20 тис. грн. А ще - 349 вакансій тракториста (зарплата від 5 до 15 тис.) та  6 вакансій тракториста лісозаготівельних робіт (зарплата понад 6 тисяч грн.)

За цей час службою зайнятості укомплектовано 583 вакансії тракториста-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, 323 вакансії - тракториста та 6  вакансій - тракториста лісозаготівельних робіт.

Здобути професіютракториста–машиніста можна навіть в дорослому віці і цілком безкоштовно. Таку можливість зареєстрованим безробітним надає служба зайнятості. За її направлянням безробітні вчаться в Ніжинському професійному аграрному ліцеї, Львівському, Рівненському, Харківському та Херсонському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. За 4-6 місяців навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації тракториста-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва категорії А1.

Щоб йти в ногу з часом і професійно та максимально ефективно працювати на сучасній техніці, трактористам-машиністам час від часу потрібно вдосконалювати свої знання і набувати нових. Зареєстрованим безробітним, які свого часу працювали трактористами-машиністами, служба зайнятості пропонує підвищити кваліфікацію й отримати іншу категорію. Таке навчання триває 1-2,5 місяці.  

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Отже, якщо ви хочете здобути затребувану на ринку праці професію і отримати роботу з гідною заробітною платою та пов’язати своє життя з гулом мотору та романтикою полів, поспішайте до служби зайнятості!

Валентина Федусь

Схожі матеріали (за тегом)