|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:33 | 03.29.2024

Допомога і нові можливості для виробників органічної продукції

Незабаром виробники органічної продукції одержать фінансову допомогу

В Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації під головуванням заступника директора Олега Крапивного відбулось засідання комісії по розгляду заяв та документів для компенсації вартості сертифікації згідно обласної «Програми фінансової підтримки органічного виробництва у Чернігівській області на 2016-2021 роки». Цього року компенсацію вартості сертифікації згідно Програми отримають 9 виробників органічної продукції на загальну суму 250 тисяч гривень. Асортимент органічної продукції в області розширюється щорічно. Наші аграрії вирощують зернові культури, виробляють молочну та овочеву продукцію, соки, куряче м'ясо та яйця, мікробіологічні препарати для застосування у рослинництві, заморожують гриби та ягоди.

***

1agro9Начальник відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Департаменту Олена Ячна взяла участь у засіданні круглого столу, який відбувся у м. Києві. Захід проводився в рамках проекту «Від вивезення сировини до експорту нішевих продуктів харчування: можливості Угоди про асоціацію», який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Асоціацією регіональних аналітичних центрів.

В заході брали участь фахівці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, експерти з економічних питань, євроінтеграції та експорту продукції, представники аграрного бізнесу і дорадчих служб Чернігівської, Сумської та Черкаської областей.

Під час заходу було презентовано результати міжнародних та регіональних досліджень з питань виробництва та експорту нішевих культур, можливості для агропромислового сектору, шляхи виходу на європейський та інші ринки. Особлива увага приділялась органічному виробництву та регіональній підтримці таких виробників.

Саме нашій області в результатах досліджень Проєктом приділено найбільшу увагу, акцентуючи на діючій Програмі фінансової підтримки органічного виробництва, та на діяльності таких підприємств як ФГ «Золотий пармен», ПРАТ «Етнопродукт», ФГ «Макишинський сад».

Як успішні практики в експорті нішевої продукції, Проєкт презентував діяльність ФГ «Ніжин агроінвест», ТОВ «Добродія Фудз», ПАТ «Щорський завод продтоварів».

Оленою Ячною ознайомлено учасників круглого столу про експортні можливості аграрної галузі в області та про обласні програми підтримки аграрного бізнесу, а директор ФГ «Ніжин Агроінвест» Андрій Білий поділився історією свого успіху, планами на майбутнє.

 

Схожі матеріали (за тегом)