|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:59 | 03.29.2024

Услід за «золотим пляжем» – «золоті поля»

Мільйони гривень з бюджету, які керівництво Чернігова кілька років поспіль вливало в так звану реконструкцію міського пляжу «Золотий берег» – не межа! В обласному центрі почали освоювати мільйони на будівництві спортивних майданчиків. Порівнявши та співставивши вартість подібних майданчиків в інших містах України, можна зробити висновок: різниця більш ніж відчутна!

Два замість одного! Стільки можна було збудувати сучасних футбольних полів із штучним покриттям, якби Чернігів взявся наслідувати приклад Хмельницького. У серпні цього року поблизу 34-ї школи, що на Шерстянці, помпезно відкрили сучасний спортивний майданчик розміром 30 на 22 метри. Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля тоді відзвітував, що поле збудували за три місяці. Озвучив він і кошторис проекту.

«Вартість будівництва цього майданчика приблизно 2 мільйони 900 тисяч. Із них 680 тисяч – це субвенція з державного бюджету по програмі будівництва та реконструкції майданчиків із штучним покриттям», – сказав він.

Поле за три мільйони

2 мільйони 900 тисяч гривень – за майданчик!

Гортаючи мережу, знаходимо місяцем раніше звіт про відкриття подібного об’єкту в Хмельницькому. Місцева телерадіокомпанія повідомляє, що вартість проекту – майже 1,5 мільйона гривень. Кошти на будівництво сучасного футбольного майданчика виділили з міського бюджету. Окрім ціни – ще одна відмінність: поле у Хмельницькому більше за чернігівське. Його розмір – 42 на 22 метри. Дивина дивна – поле більше, а коштує удвічі менше!

1aMayden

Проект за півтора мільйона - поле із біговими доріжками

Знаходимо ще один цікавий проект – такі ж самі розміри, як і поля у Хмельницькому, тільки на додачу ще з біговими доріжками. Ціна питання – 3 мільйони гривень, майже стільки, як просте і менше поле в Чернігові. До слова, це вже другий спортивний майданчик, який відкрили в місті.

Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора та з відкритих джерел

Схожі матеріали (за тегом)