|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 19:01 | 03.28.2024

ОТГ купують спецтехніку

Грейдер, автобус, сміттєвоз, вишка та трактори – саме таку техніку за останні два місяці купували більшість об’єднаних територіальних громад Чернігівщини за виділені їм державою субвенції на формування інфраструктури.

Уже декілька років поспіль об’єднані громади Чернігівщини активно займаються покращенням інфраструктури у своїх населених пунктах, створюють комунальні підприємства та купують спеціальну техніку для них. Безперечно, придбання громадами спецтехніки для комунальних підприємств, які займаються благоустроєм та надають послуги, дозволяє зробити життя людей в громаді комфортнішим: по-перше – це сприяє наведенню порядку у населених пунктах громад, по-друге – спеціальна техніка дає можливість розширити перелік послуг, в тому числі платних. Тобто громади піклуються про благоустрій, а також шукають можливості для заробітку та раціонального використання ресурсів. У минулих роках за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ найчастіше розвивали освіту, медицину, купували техніку для комунальних підприємств та ремонтували чи будували дороги. Не став винятком і цей рік, бо тільки за останні два місяці вже в декількох громадах були проведені тендери і придбана нова техніка та транспорт.

Так, у Михайло-Коцюбинській ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції придбали новий шкільний автобус.

«Він не тільки підвозитиме дітей до гімназії, а ним учні також зможуть виїжджати на конкурси, змагання та екскурсії, – говорить т.в.о. голови Михайло-Коцюбинської ОТГ Ніна Ворох. – Автобус придбали за кошти інфраструктури, його вартість 1,858 млн грн».

На початку жовтня комунальні підприємства Городнянської міської ради також отримали потужне підсилення – новий автогрейдер.Автогрейдер у Городні

«Ця техніка дає можливість не тільки покращити обслуговування та утримання дорожньо-транспортної мережі, але й дозволить забезпечити створення належного рівня благоустрою на території громади, організувати ліквідацію наслідків негоди та забезпечити грейдерування доріг», – коментують придбання в Городнянській міській раді.

Минулого місяця спецтехніку придбала і Корюківська ОТГ. За рахунок коштів інфраструктурної субвенції та за співфінансування з міського бюджету громада придбала новенький трактор МТЗ-150К з відвалом. Купили трактор «Беларус 82.1» для свого комунального підприємства і в Остерській ОТГ.

А от Носівська ОТГ придбала новенький спецавтомобіль – сміттєвоз МАЗ з відвалом вартістю 2 мільйони 240 тисяч гривень.

«Придбання сучасної техніки сприятиме розвитку підприємства та можливості надавати жителям громади якісні комунальні послуги як з вивезення сміття, так і розчистки снігу тощо», – зазначив міський голова Володимир Ігнатченко.

У Семенівській ОТГ за інфраструктурні гроші купили нову вишку, якої громада чекала аж 40 років. Цей спецтранспорт потрібен був громаді як повітря. Адже вже другий рік поспіль в громаді розчищають села від аварійних дерев.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)