|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:31 | 03.28.2024

Лідер, який надихає

У Чернігівській міській центральній бібліотеці ім. М. Коцюбинського свої нові ошатні книжки презентував народний поет України, редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба.

 

prez1

Він представив прекрасний тритомник «Гріх любити неталановито!» (у першому томі – його вірші, в другому – переклади українською з 60 мов світу, а в третьому томі – дотепні пародії). Це видання налічує близько 1300 сторінок та понад 650 кольорових світлин. І тритомник нині відзначили почесними міжнародними нагородами в Німеччині, Англії, Шотландії, Італії, Японії, Індії та Азербайджані. 

prez2

Ще одна цікава книжка – збірка казок «Диво продовження» відомого німецького письменника Генріха Діка, котру переклали українською Наталія Писаренко та Сергій Дзюба. Дійсно талановитий, вишуканий переклад і гарні кольорові ілюстрації. Тож ця книжка швидко знайшла своїх читачів, причому не лише дітей, а й дорослих.

prez3

Прозвучали і популярні пісні Сергія Дзюби з його першого музичного альбому «Примчу на білому коні!», зокрема «Пісня про Чернігів», співавтор слів якої Олена Терещенко працює в бібліотеці імені М. Коцюбинського. А мені особливо подобаються пісні пана Сергія «Порадниця свята» та «Батьку мій», присвячені його батькам, – неймовірно зворушливі, щирі й душевні.

Під час презентації надійшла чудова новина з Індії – Сергій Дзюба та його дружина – Тетяна (письменниця, перекладач, науковець і журналістка) отримали ще одну нагороду (вже третю!) в цій державі. Відзнака називається «Inspiring Leadership Award»(«Лідер, який надихає»). Нею нагороджують щороку відомих людей із різних країн, які є взірцем таланту, подвижництва і шляхетності. Твори зіркового подружжя з Чернігова успішно перекладені в Індії вже п’ятьма мовами: хінді, бенгальською, непальською, орія та каннада.

dip1zz dip2zz

Також Сергій Дзюба розповів про обласну газету «Чернігівщина», яку і наступного року матимуть бібліотеки ім. М. Коцюбинського та О. Довженка, всі бібліотеки-філії нашої Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи. Скажу, що читачам дуже подобається ця газета, котра об’єктивно висвітлює життя Придесення, цікаво пише про аграріїв та сміливо відстоює справедливість, бореться з корупцією і захищає простих людей. 

Наприкінці презентації заступник директора Чернігівської міської ЦБС Олена Пилипенко подякувала Сергієві Дзюбі за його творчість та людяність: він щоразу дарує бібліотекам не тільки примірники власних нових книжок, а й книги своїх колег, які відоме творче подружжя отримує з усієї України.

Вела презентацію співробітник бібліотеки ім. Михайла Коцюбинського Оксана Замятіна. Працівники читальної зали організували для цієї імпрези виставку книжок Сергія Дзюби.

 

Валентина Чорнобривець 

Фото Олени Куннової