|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:58 | 04.18.2024

Чарівний і ніжний світ поезії

Днями у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка, на черговому засіданні клубу «Краєзнавець», презентували нову прекрасну книжку віршів «Любов і вирій» відомого поета, заслуженого журналіста України, краєзнавця, лауреата багатьох міжнародних і всеукраїнських премій Миколи Будлянського. 

prez2Пісня Ярослава Музики «Жоржина» на слова Миколи Будлянського у виконанні львів’янина, заслуженого артиста естрадного мистецтва України, лауреата Міжнародної премії української пісні імені Василя Симоненка Віктора Гембари, з якої розпочався захід, допомогла налаштуватися на чарівний та ніжний світ поезії нашого земляка, уродженця села Держанівка Носівського району.

Директорка бібліотеки Інна Аліференко привітала автора з виходом нової книги і зізналася, що є відданою прихильницею його поетичної творчості. Ну, як же можна бути байдужим, коли йдеться про Маму!!!

З таємничим процесом народження віршів познайомив поет, автор презентованої збірки Микола Будлянський і подарував присутнім ніжні образи прем’єрних поезій. 

Усі ми знаємо, що написати книгу – оповідань, краєзнавчих нарисів чи віршів – це половина справи, а от видати її… Тут без надійної та дружньої підтримки небайдужої людини аж ніяк не обійтися. І така людина є! Це – науковець, підприємець, інвестор, уродженець села Орлівка донедавна Куликівського, а тепер Чернігівського району Володимир Хоменко. Саме він зініціював програму книговидання, за якою і побачила світ збірка «Любов і вирій». І не тільки вона одна… Говорячи про поетичну творчість пана Миколи, Володимир Хоменко не стримував емоцій, він наголосив, що ліричні герої його віршів – мальовнича природа Чернігівщини, а також звичайні люди звичайного поліського села, їх почуття та пристрасті.  

prez1

У теплій, хвилюючій розмові про поезію Миколи Будлянського взяли участь голова Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України Олена Конечна,бібліотекар науково-методичного відділу бібліотеки Анастасія Ширманова, шанувальники його творчості, освітяниз Куликівщини Любов Парандич, Лідія Носенко, Лариса Казимир. Звучали у залі і українські пісні, які заспівав молодий чернігівський музикант і композитор Віталій Левада.

prez3

У залі демонструвалася книжково-ілюстративна виставка «Де б не ходив, добра я зерна сію…»: творчість Миколи Будлянського», яку презентувала модератор заходу – завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.