|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:55 | 03.28.2024

Сергія Дзюбу нагородили на «Коронації слова»

У Києві, в парку імені Олександра Пушкіна, у ошатному виставковому центрі «АККО», урочисто нагородили лауреатів цьогорічного міжнародного конкурсу «Коронація слова».

Вела це яскраве свято співзасновник престижного конкурсу, українська благодійниця та громадська діячка, голова правління благодійного фонду «Мистецька скарбниця» Тетяна Логуш. А почесні нагороди вручали і пані Тетяна, і заслужений артист України, актор, режисер театру і кіно, продюсер, письменник, кіносценарист Віктор Андрієнко, народний артист України, співак, поет, композитор, телеведучий Анатолій Матвійчук та інші відомі й шановані творчі люди. Переможці конкурсу минулих років презентували тут свої нові книжки. Було багато й чарівних музичних вітань від організаторів і гостей свята.

korslo1

Отримав почесний диплом міжнародного конкурсу «Коронація слова» і редактор газети «Чернігівщина», відомий письменник Сергій Дзюба. Його, разом із прозаїком і актором Володимиром Ковалем, відзначено за новий, гостросюжетний кіносценарій «Останній дубль». Це – іронічний детектив, де розслідуються загибель на знімальному майданчику провідного кіноактора та популярного спортсмена, а також – несподівані та приголомшливі вбивства ветеранів КДБ…

Це вже вдруге Сергія Дзюбу нагороджують за кіносценарій. Раніше він став переможцем Міжнародного конкурсу кіносценаріїв (США, Німеччина, Канада) за детектив «Ідеальний злочин».

«Щиро вдячний організаторам цього чудового конкурсу і своєму колезі Володі Ковалю, який, власне, переконав мене створити такий оригінальний кіносценарій і вперше взяти участь у «Коронації…» – прокоментував подію Сергій Дзюба. – А наступного разу я вже буду в журі цього конкурсу, мене запросила організаторка Тетяна Логуш, якій дуже сподобалися мої нові пісні, вона їх, виявляється, побачила в Інтернеті й зацікавилася. Взагалі, я вважаю, що наш конкурс «Коронація слова» – шляхетний та важливий, адже активно підтримує українських письменників, кінодраматургів, митців, популяризує рідну літературу, історію, мистецтво, культуру, українські народні традиції в світі. Тож Тетяна і Юрій Логуші – безперечно, великі подвижники й патріоти України». 

 

Валентина Чорнобривець