|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:34 | 03.29.2024

Новий реанімобіль Чернігівському пологовому

Представники аналітичного центру «Українська призма» передали Чернігівському пологовому будинку нову машину «швидкої» з обладнанням для допомоги новонародженим. До справи долучилася і обласна військова адміністрація, яка посприяла з переміщенням техніки через державний кордон.

Як повідомила комунікаційна директорка «Української призми» Ольга Чижова, придбати автомобіль вдалося завдяки пожертвам американської компанії «Zynga» та багатьох небайдужих, а також допомозі волонтерів з Бельгії та Нідерландів.
— Вся техніка тут абсолютно нова або в ідеальному стані. Продавці, побачивши, в яких умовах транспортують наших дітей, робили нам знижки у 5-10 разів, і в результаті свій базовий бюджет ми потроїли. Фактично, вартість цієї машини — утричі більші, ніж ми мали грошей. Усе завдяки десяткам небайдужих людей, — розповіла Ольга Чижова.
— Обласна військова адміністрація постійно тримає зв’язок з волонтерами та благодійниками, які допомагають нашій області. Звісно, ми робимо все можливе, аби спростити їхнє пересування та допомогти з оформленням документів, аби гуманітарні вантажі не затримувалися, — зазначив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.
Доставлений реанімобіль — новий повнопривідний «мерседес», оснащений усім необхідним сучасним медичним обладнанням.

1apolavto

Схожі матеріали (за тегом)