|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:56 | 03.29.2024

Від коронавірусу – «вогнівка», а прополіс – для профілактики вірусів

Пасічник із Городнянщини Ігор Стрикаль регулярно вживає мед та настоянку воскової молі, яка розріджує кров, покращує роботу бронхо-легеневої системи та лікує серцеві хвороби. Бджоляр переконаний: якщо пити таку настоянку для профілактики, то ніякий коронавірус не страшний. Доказом тому є він та його родина.

strykal1Ігор Стрикаль – наш давній знайомий. Півтора року тому ми писали про унікального пасічника, який не лише «качає» мед, а й виготовляє з бджолиного продукту лікувальні препарати. Всі вони натуральні, а деякі з них не мають протипоказань – як-от настоянка на восковій молі.

Пасічника з Городнянщини часто можна зустріти в Чернігові. Щосуботи він продає продукти бджільництва на базарчику в мікрорайоні «Шерстянка». За кожен вид своєї продукції відповідає перед клієнтами і без вагань роздає людям свої візитівки. Дехто може посміятись, але Ігор Стрикаль цілком серйозно говорить, що його настій допомагає від коронавірусу.

«Настоянка на восковій молі розріджує кров, лікує легеневі та серцеві хвороби, – каже пан Ігор. – Оцієї пляшечки, – показує, тримаючи в руках півлітрову пляшку, – вистачає дорослій людині на місяць лікування. Настоянка не має протипоказань, оскільки є натуральною. Я сам її вживаю і до цього часу не захворів коронавірусом».

За одну таку пляшку лікувального настою чоловік просить 280 гривень.

До речі, личинки молі є шкідниками бджіл, але настій, виготовлений з них, дає неабиякі результати і при лікуванні туберкульозу.

«Міль – один із основних шкідників бджіл, і знайти її можна практично скрізь, де займаються бджільництвом, – пояснює бджоляр. – З воскової молі, як я вже казав, роблю «вогнівку». У цьому ділі головне – правильно зібрати міль, доки личинка молода і не стала лялечкою – це перші три дні. Вона має властивості розщеплювати віск. Якщо правильно зібрати і настояти, то вона очищує судини і нормалізує тиск. Друга властивість – позбавлення від легеневих захворювань. «Вогнівка» лікує навіть бронхіт та туберкульоз, – продовжує пасічник. – Настоянку слід вживати по одній чайній ложці тричі на день. І так – упродовж місяця».

Є у природному аптечному наборі бджоляра й інші настоянки, зроблені за стародавніми рецептами пасічників, які допомагають від різноманітних хвороб.

Наприклад, бджолиний підмор, який є потужними ліками нетрадиційної медицини. Тіло бджоли включає в себе практично всі компоненти меду, пилку, маточного молочка та воску, які в тій або іншій мірі проявляють свої оздоровчі властивості.

strykal2

«Мертві бджоли, як кажуть, не гудуть, але добре лікують, – посміхається пасічник. – Лікувальні властивості має хітиновий покрив комах, відтак настоянка на підморі – ефективний лікарський засіб. Її застосовують при серцево-судинних захворюваннях, варикозі та тромбофлебіті, хворобах суглобів і короткозорості», – посвячує в нюанси лікування городнянець.

Настоянка на прополісі є відмінним противірусним засобом і знеболювальним. Її широко застосовують для профілактики та лікування вірусів. А ще вона лікує виразку шлунка, суглоби та простатит.

«А ось віджим із трутнів – це дуже цінний біологічно активний продукт, який має білків стільки ж, як м'ясо та гриби, а вітаміну D – навіть більше, ніж риб'ячий жир. Добре діє для розсмоктування пухлин, а також є натуральною віагрою», – говорить Ігор Стрикаль.

У асортименті пасічника з Городнянщини можна знайти різноманіття медів. Вони також дають лікувальний ефект, – переконує він.

За словами пана Ігоря, кожен мед по-своєму лікувальний. Так, наприклад, мед із акації не загусає і його можна вживати навіть діабетикам, адже він не підвищує рівень цукру в крові. Липовий мед ароматний, він помагає печінці та при застудах. Гречаний – не найсмачніший, але найцінніший. Щоправда, з кожним роком гречаних медів стає все менше. Виною всьому – ринкова кон’юнктура. Фермери сіють вигідніші культури, як-от кукурудза та соняшник, а гречки на наших полях стає все менше. Немає гречки – немає й гречаного меду.

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора

Схожі матеріали (за тегом)