|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:06 | 03.29.2024

Чернігівщина «помаранчева»

З 12 жовтня Чернігівська область віднесена до помаранчевої зони епідемічної небезпеки. У регіоні перевищено рівень госпіталізації пацієнтів з корона вірусом, а обласний центр із кожним днем наближається до локдауну.

1pomzoneЗа словами генерального директора Чернігівської міської лікарні № 2 Владислава Кухаря, за останній тиждень у Чернігові захворіли 639 людей, з них 168 були госпіталізовані до ковідних відділень міських лікарень, одужало – 208, виписано – 69. На жаль, кількість померлих від COVID-19 за тиждень – 18 осіб. Серед них і 39-річна вагітна жінка, організм якої не справився з хворобою.

Станом на 12 жовтня у лікарнях міста перебуває 239 пацієнтів, з них 151 особа потребує кисневої терапії, на апаратах ШВЛ перебуває 11 хворих. Кисневої підтримки потребують майже 70% пацієнтів від загальної кількості госпіталізованих. І лише 17 пацієнтів з числа цих госпіталізованих мають щеплення проти COVID-19, але вони або отримали тільки одну дозу, або тільки закінчили курс і не встигнули набути імунітет.

Тим часом міський голова Владислав Атрошенко на розширеній нараді у міській раді заявив, що якщо у Чернігові кількість госпіталізованих досягне цифри 350, то у місті скоріш за все введуть локдаун.

«При досягненні цифри у 350 ліжок госпіталізованих, ми будемо визначатися на місцевому рівні щодо тотального локдауну, – заявив Владислав Атрошенко. – Адже ліжок додати ми можемо, але є проблема з лікарями. Вони теж люди і мають інколи відпочивати».

Всього до помаранчевої зони віднесли 15 регіонів: Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Луганську, Львівську, Одеську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)