|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:27 | 03.29.2024

Мільйони громади - за медпослуги

Прокуратура не дозволила стягнути з бюджету громади м. Чернігова десятки мільйонів гривень

gemodialРішенням Господарського суду м. Києва від 03.06.2021 задоволено позовну заяву ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» до Чернігівської ОДА, Чернігівської міської ради, КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» Чернігівської міської ради про стягнення 14,7 млн грн.
ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» в судовому порядку намагається стягнути з держави та Чернігівської міської ради 14,7 млн. грн за бездоговірні медичні послуги гемодіалізу, які надавалися протягом І півріччя 2017 року. Водночас відповідні відділення, які надають допомогу хворим на хронічну хворобу нирок 5 стадії, створені в КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради та КНП «Чернігівська міська лікарня № 1» Чернігівської міської ради.
Необґрунтоване стягнення з відповідачів значних сум коштів поставить перед загрозою фінансування інших медичних програм. Чернігівською обласною прокуратурою здійснено вступ у розгляд указаної справи на стороні Чернігівської ОДА шляхом оскарження рішення суду.
Постановою Північного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу прокурора задоволено, у позові ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» відмовлено.
Нагадуємо, що у провадженні Господарського суду м. Києва перебувала ще справа за позовом ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» про стягнення 27 млн грн за надання послуг з гемодіалізу у 2018 році. Після вступу прокурора у розгляд справи судом відмовлено у задоволенні позовних вимог товариства.
Наразі на розгляді в Північному апеляційному господарському суді перебуває також справа за апеляційною скаргою Чернігівської обласної прокуратури за позовом ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» про стягнення 14,6 млн. грн. за надання послуг з гемодіалізу у ІІ півріччі 2017 року.

Схожі матеріали (за тегом)