|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:45 | 03.29.2024

Медзаклади забезпечують кисневим обладнанням

За інформацією Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, станом на 9 квітня в області залучено 21 медзаклад для лікування хворих на коронавірус. Всього виділено 2 280 ліжок, з них 1851 – забезпечено киснем. Централізованою подачею – 870 ліжок, кисневими концентраторами – 981.

1kisen21У грудні минулого року на закупівлю кисневого обладнання для лікарень Чернігівської області було виділено близько 60 мільйонів гривень. За ці гроші медичні заклади області замовили сім потужних кисневих генераторів. З них шість вже встановлюються, ще один має надійти найближчим часом. Була деяка затримка через дефіцит обладнання в Україні, тому замовляли його за кордоном. У 8 лікарнях вирішили встановити великі ємності для рідкого кисню, в деяких медзакладах вони вже є.
Впродовж минулого тижня начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш особисто перевірив роботи з облаштування двох кріоциліндрів для кисню у Ніжинській міській лікарні та підключення кисневого генератора у Козелецькій та Бобровицькій районних лікарнях. Також кисневі станції встановлюють у лікарнях №2 і №3 міста Чернігова та у медзакладі Прилуках.
Задля вивчення ситуації із забезпеченням медичних закладів всім необхідним для якісного лікування коронавірусної інфекції Петро Гармаш особисто знайомиться із станом надання медичної допомоги хворим в регіонах Чернігівщини. Так 6 квітня начальник Управління відвідав медичні заклади Ніжина, Козельця, Бобровиці та Носівки, а 8 квітня – медзаклади Бахмача, Борзни, Сосниці та Мени. Під час візитів особливу увагу приділено стану наявного ліжкового фонду, зокрема, такого, що забезпечений медичним киснем. Крім того, обговорено можливість перерозподілу хворих у разі критичної наявності хворих в окремих лікувальних закладах на кшталт того, як це відбувається у Ніжині, де через наповненість відділень міської лікарні люди перенаправляються до районної лікарні і навіть до Бахмача, Борзни і частково до Чернігова. У ході зустрічей із керівниками медичних закладів та ознайомлення із потужностями лікарень протистояти інфекції Петро Гармаш наголошував на необхідності активізації роботи із залучення медпрацівників до проведення профілактичних щеплень, адже Україна загалом і Чернігівщина зокрема готується до прийняття чергової партії вакцин і саме медики повинні своїм прикладом демонструвати прихильність до такого роду уникнення захворювання на COVID -19. Йшлося і про вакцинацію представників груп ризику.

Схожі матеріали (за тегом)