|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:28 | 04.18.2024

Прибуде медобладнання на півсотні мільйонів

Коштом Фонду боротьби з COVID-19 Чернігівська область отримає вісім сучасних рентгенівських діагностичних апаратів та десять апаратів ультразвукової діагностики загальною вартістю 55,4 млн грн

1obladnanyaУ грудні Кабмін розподілив для Чернігівської області 57,8 мільйона гривень для забезпечення опорних медичних закладів рентгенівськими діагностичними стаціонарними системами загального призначення та апаратами ультразвукової діагностики. Гроші надійшли ще 23 грудня. Згідно із чинним законодавством закупівля УЗД та цифрових рентгенів здійснюється без застосування процедури електронних закупівель, разом з тим голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко прийняла принципове рішення провести вказану закупівлю на конкурентній основі із залученням максимальної кількості учасників. Залучити до засідання конкурсної комісії спеціалістів рентгенологів та лікарів з Чернігівської обласної лікарні. Було прийнято рішення придбати обладнання лише у дистриб’юторів відомих світових брендів - виробників рентгенів та УЗД.
У минулий четвер за результатами засідання вже були визначені постачальники, обладнання яких не тільки відповідає технічному завданню Міністерства охорони здоров'я, але і має додаткові опції, які дозволяють здійснювати більш точну діагностику завдяки високій роздільні здатності та має мінімальне променеве навантаження на пацієнта. За результатами перемовин компанії постачальники запропонували знижки на обладнання, що дало змогу заощадити 2,4 млн грн державних коштів.
Відтак законтрактували постачання вкрай необхідних зараз цифрових рентгенів та апаратів ультразвукової діагностики від найкращих світових виробників у найкоротший термін у найбільш складний в організаційно-фінансовому плані період року з максимальною прозорістю та з економією державних коштів. Хоча це обладнання зараз закуповується, по-перше, для боротьби з COVID-19, воно, взагалі, дуже важливе для надання якісної медичної допомоги мешканцям області.

Схожі матеріали (за тегом)