|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:25 | 03.29.2024

Медзаклади - у власність громад

На Чернігівщині триває процес передачі медичних закладів у комунальну власність територіальних громад.

likarnakПро шляхи збереження мережі районних медзакладів та забезпечення їх безперебійної роботи в умовах нового адміністративно-територіального устрою, йшлося на нараді в облдержадміністрації, яку по селектору провели Міністерство розвитку громад та територій і Міністерство охорони здоров’я.

За словами учасників обговорення, цей процес має відбуватися без особливих складнощів – районні ради приймають рішення про передачу медзакладів у комунальну власність громад, а громади приймають рішення про прийняття такого майна. Як правило, районні лікарні переходять у комунальну власність тих громад, на території яких вони розташовані. У Міністерстві охорони здоров’я та Національній службі здоров’я запевнили, що комунальні медичні заклади будуть отримувати фінансування за раніше укладеними зі Службою договорами. А громади мали б профінансувати утримання будівель лікарень, комунальні послуги.

Загалом в області 81 заклад охорони здоров’я (15 – обласного підпорядкування, 17 – міського, 27 ЦПМСД, 22 ЦРЛ), з них передачі підлягає 48 медзакладів, які були у спільній власності територіальних громад районів і якими опікувалися районні ради. На сьогодні у комунальну власність громад вже передано 25 медзакладів, прийняті рішення про передачу ще 13 закладів, щодо десяти рішення будуть розглянуті найближчим часом.

Схожі матеріали (за тегом)