|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:00 | 03.29.2024

Нові рівні епідемічної небезпеки

З понеділка, 9 листопада в Україні встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а у 199 територіальних одиницях - «червоний».

epidsУ Чернігівській області згідно з протоколом Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 6 листопада до територій з «червоним» рівнем небезпеки віднесено міста Чернігів та Ніжин, Варвинський та Куликівський райони.

З урахуванням пропозицій обласної комісії ТЕБ та НС на цих територіях запроваджуються наступні обмеження з переліку, визначеного постановою Кабінету Міністрів № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”:

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено, центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

За словами заступника голови Чернігівської ОДА Андрія Подорвана, в області проводиться масштабна робота з мобілізації ресурсів для протистояння коронавірусній хворобі. Розгортаються додаткові ліжка у лікарнях, організовується їх підключення до кисню, вивчається можливість створення госпіталів на базі спортивних та інших закладів.

- Ситуація із поширенням захворюваності гострої респіраторної хвороби COVID-19 в області ускладнюється. Ще раз хочу нагадати про дотримання обмежень, які встановлюються у «червоній» та «помаранчевій» зонах. Інакше надалі карантинні заходи можуть бути посилені. Поки що нам вдається знаходити баланс і не застосовувати жорсткого карантину, - зазначив Андрій Подорван.

За минулі вихідні в області зафіксовано понад три сотні нових випадків COVID-19. Такі дані надає Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА. Найбільше інфікованих в обласному центрі.

Загалом підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області – 10092 з них:
- 4815 пацієнтів одужали;
- 4619 знаходиться на амбулаторному лікуванні;
- 466 перебуває на госпіталізації в ЗОЗ;
- 169 летальних випадків;
- 23 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Щодня стрімко зростає кількість нових випадків захворювання, зростає кількість хворих, яким потрібна госпіталізація. В області розгорнуто понад 1000 ліжок у 15 медичних закладах.

Схожі матеріали (за тегом)