|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:23 | 03.28.2024

Нове епідемічне зонування

Його у четвер встановили Держкомісія з ТЕБ і НС. З 28 вересня Ніжин та Носівський район перейшли у "помаранчеву" зону, в області не залишилося "червоних" зон.

До «помаранчевої» зони були віднесені місто Ніжин, Борзнянський, Варвинський, Куликівський, Ніжинський, Носівський та Сновський райони.

До «жовтої» зони потрапили міста Чернігів та Прилуки, Бахмацький, Бобровицький, Городнянський, Козелецький, Корюківський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський та Чернігівський райони.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

У Ніжині та Носівському районі, які до 27 вересня перебувають у "червоній" зоні, відновлено рух громадського транспорту, дозволено відновити навчання.

Основними критеріями для запровадження «червоної» зони стане заповненість ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом на понад 75%, а також перевищення середнього показника захворюваності за останні 14 днів у понад п’ять разів.
Уряд змінив і обмеження у «помаранчевій» та «червоній» зонах. Зокрема для «помаранчевої» зони було скасовано норму перевезення в громадському транспорті людей лише у кількості 50% місць для сидіння. Така сама норма діяла і для кінотеатрів і театрів — її скасували. Також було скасовано норму про повне закриття навчальних закладів у всіх зонах — їх закриватимуть лише тоді, коли на самоізоляції опиняться понад 50% класів та груп.

В залежності від "зонування" на територіях населених пунктів діють такі обмеження:

1aumovy

Схожі матеріали (за тегом)