|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:06 | 03.29.2024

Іван Осадців: "Тупо сидіти по хатах" - цього замало"

Лікар Іван Осадців на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що його зацікавила стаття науковців США щодо поширеності КОВІД-19 та поділився думками про те, чим вона може бути корисною в умовах українмьких реалій.

osadciv"Надаю короткий витяг із резюме цієї статті: "Ці оцінки поширеності складають "від 48000 до 81000 людей, заражених в окрузі Санта-Клара до початку квітня, що в 50-85 разів більше, ніж кількість підтверджених випадків. Висновки Поширеність популяції антитіл до SARS-CoV-2 в окрузі Санта-Клара означає, що інфекція набагато ширша, ніж зазначено за кількістю підтверджених випадків".(більш детально в моїй попередній публікації)
1. Ніколи до цього в Україні не вводились карантинні заходи для всіх громадян (при їх вельми некоректному виконанні особами, що занесли КОВІД-19 в країну, на фоні, недостатньо адекватних дій влади по стримуванню інфекції), Такі вимушені заходи створили ризик обвалити економіку будь якої країни, особливо країни, що в стані війни та із ознаками політичної і економічної кризи.
2. Така інформація свого роду "наріжний камінь" . Проведення подібного дослідження в Україні, та, в разі підтвердження висновків науковців із Каліфорнії США, дало би можливість побудувати більш оптимістичну стратегію і тактику, як в частині ведення пацієнтів, так і проведення карантинних заходів, в плані оптимізації цих карантинних заходів (для забезпечення кращих умов ведення бізнесу та кардинального зменшення економічних втрат).
3. Така оптимізація карантинних заходів кардинально повинна зменшити вплив економічної кризи, та через стабілізацію економіки не допустить усугублення кризи медичної галузі, що особливо вразлива в умовах реформування.
4. І це вже нова наукова парадигма, а не "тупо сидіти по хатах", на жаль, цього замало, бо захворюваність на КОВІД-19 зростає, а так можна було би оптимізувати її до початку липня...
5. Не забуваємо, що може бути ще друга, третя хвилі КОВІД -19... Наприклад в США, Німеччині, Швеції це починають розуміти, тому почалася реакція як зі сторони громадськості, так і зі сторони бізнесу і влади.
6. В разі зацікавленості влади, бізнесу, наукових кіл та громадськості і ЗМІ наша "тимчасова робоча група" за участі представників Комітету ГР при Чернігівскій ОДА готова надати роз'яснення наших напрацювань із вищеозначених питань.
7. Враховуючи низькі показники підтверджених випадків КОВІД-19 на Чернігівщині (в числі інших областей), громадськість пропонує МОЗ провести в нашій та інших областях, наукові дослідження, аналогічні американським, за участі провідних фахівців НАМН України. Готові долучитися в ролі "піхоти". Тел.\вайбер: 0635335712, Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

1symptoms

Схожі матеріали (за тегом)