|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:57 | 03.28.2024

Медзасоби та захисне спорядження розподілено в лікарні області

Останніми днями Чернігівська область отримала від держави декілька партій медзасобів та захисного спорядження для протидії поширенню COVID-19.

Так, до Управління охорони здоров’я ОДА надійшло 1080 медичних костюмів біозахисту, 4020 медичних респіраторів біозахисних № 95 для «червоної зони» (тобто прямого контакту з хворим на коронавірус), 1260 та 2160 медичних респіраторів біозахисних № 95 для «червоної зони» інших моделей, 800 медичних респіраторів біозахисних посилених № 99 для «червоної зони».

А також ендотрахеальні трубки, дихальні контури для дітей та дорослих, вірусо-бактеріальні фільтри, датчики, бахіли. Все, що вкрай необхідне як для лікування хворих, так і для захисту медичних працівників.

1mrdza

Вантаж повністю розподілений між усіма лікувальними закладами.

– Першочергово медзасоби та захисне спорядження відправлено до Борзнянської та Корюківської ЦРЛ – закладів, куди госпіталізовані хворі на коронавірус. Вантажі направляються і до інших лікарень. Спільними зусиллями за підтримки Президента України робимо все необхідне, щоб вберегти здоров’я та життя людей, – коментує голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Схожі матеріали (за тегом)