|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:58 | 03.29.2024

Підозра не підтвердилася, але тестів немає

Ще 13 березня до Бобровицької центральної районної лікарні звернулася жінка зі скаргами на підвищення температури тіла, кашель, задишку. Повідомила, що тиждень тому спілкувалася з іноземцями.

Лікарі прийняли рішення подальше обстеження хворої проводити у стаціонарних умовах. Машиною швидкої допомоги пацієнтка була доставлена до інфекційного відділення Козелецької центральної районної лікарні.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, після огляду лікарем-інфекціоністом, проведених необхідних клінічно-лабораторних обстежень було встановлено загострення хронічного бронхіту. Діагноз коронавірусної інфекції не підтверджено. Стан пацієнтки близький до задовільного.

Актуальні контакти для отримання додаткової інформації короновірусної інфекції 2019-NCOV для жителів Чернігівської області:Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України: 0462 676 890, обласна гаряча лінія: 0800 50 70 70, урядова гаряча лінія: 1545.

Сніжана БОЖОК

P.S. За словами головного медика області Петра Гармаша, нині на Чернігівщині немає тестів для визначення вірусу COVID-19. Постачання чекають із дня на день. «Очікуємо. Обіцяють поставити цього тижня в достатній кількості», – сказав Петро Гармаш. Отже, оскільки відсутні тести для визначення небезпечного вірусу, то в області ще ніхто із захворілих не перевірявся на зараженість китайським коронавірусом.

Схожі матеріали (за тегом)