|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:20 | 03.28.2024

Нове обладнання для обласної дитячої лікарні

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко відвідав обласну дитячу лікарню, ознайомився з матеріально-технічною базою закладу та передав йому чотири апарати штучної вентиляції легень та апарат ультразвукової діагностики. Ця техніка призначена для відділення інтенсивної терапії, закуплена за кошти обласного бюджету.

likarna1

— Як батько двох дітей розумію, наскільки важлива і відповідальна ваша робота, — звернувся до колективу Андрій Прокопенко. – Переконаний, наступного року заклад фінансуватиметься на належному рівні, зі свого боку, обласна влада і надалі допомагатиме технічно оновлювати лікарню.

Нагадаємо, обласна дитяча лікарня здійснює організаційно-методичне керівництво педіатричною службою і надає спеціалізовану лікувально-консультативну допомогу маленьким пацієнтам. У середньому протягом року стаціонарну медичну допомогу тут отримують понад 15 тисяч дітей. Заклад розрахований на 530 ліжкомісць, з них 22 — інтенсивної терапії.

За словами директора закладу Олександра Карети, тут не тільки лікують дітей, а й дбають про їх дозвілля. До прикладу, раз на тиждень проводять музикотерапію.

Лікарня обладнана сучасною медичною апаратурою, створена система телемедицини. Цьогоріч на покращення матеріально-технічної бази лікарні спрямовано понад 17,5 мільйона гривень, у тому числі майже 8 мільйонів — з обласного бюджету. У планах — відкрити хірургічне відділення для новонароджених.

Схожі матеріали (за тегом)