|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:20 | 03.28.2024

Чернігівському полку зв’язку – вісім років

«Зв’язок як повітря, коли воно є – його не помічаєш, коли повітря немає – задихаєшся», – такими словами підкреслив важливість праці військовослужбовців 5-го окремого полку зв’язку командувач військ оперативного командування «Північ» бригадний генерал Дмитро Красильников.

5 травня 2015 року почалося формування полку у місті Чернігів. З початку свого створення його підрозділи безперервно виконували бойові завдання щодо забезпечення зв’язку в ході АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей. Напередодні повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну батальйони та центр цієї військової частини забезпечували зв’язком угруповання сил оборони нашої держави на Херсонському, Луганському та Чернігівському напрямках. А з 24 лютого, завдяки героїчним та професійним діям воїнам-зв’язківцям полку вдалося зберегти управління військами, командирам зберегти підлеглий особовий склад та техніку. Також підрозділам, які входили до складу сил оборони на Чернігівщині, довелося виконувати й не притаманні зв’язківцям завдання: виявляти живу силу та військову техніку противника, коригувати вогонь артилерії по ворожим позиціям, проводити евакуацію цивільного населення з обласного центру. Внаслідок ворожих обстрілів Чернігова було зруйноване військове містечко – пункт постійної дислокації частини. На жаль, ця війна принесла й втрати, в  полку є загиблий та поранений.

polk1

Командир 5 окремого полку зв’язку Михайло Близнюк і командувач ОК «Північ» Дмитро Красильников

 

Чернігів, Бахмут, Соледар, Херсон, Харків – це далеко не повний перелік міст, де 5 окремий полк зв’язку виконував і продовжує виконувати бойові завдання. Крім цього, військовослужбовці частини забезпечують зв’язком сили і засоби на північному кордоні України.

З нагоди 8-ї річниці створення військової частини командувач привітав воїнів-зв’язківців та побажав, щоб традиції, які встановив полк зв’язку тільки примножувались та вносились в загальний успіх колективу.

polk2

polk3

Кращих військовослужбовців було нагороджено державними та відомчими відзнаками, цінними подарунками, грамотами. До привітання долучився головний капелан оперативного командування «Північ» отець Антоній та провів молитву для всіх присутніх.

Схожі матеріали (за тегом)