|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:43 | 03.29.2024

Після нетривалого «простою» відновив роботу Бобровицький сектор Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області

На території Чернігівської області це сьоме таке відновлення, перед цим відбулося в Борзні, Носівці, Коропі, Новгороді-Сіверському, Ічні і Бахмачі.

DSC07646 1

Учасники урочистого відновлення роботи Бобровицького сектору УДМС

 

Для урочистого відкриття територіального підрозділу міграційної служби в Бобровиці приїхали начальник УДМС у Чернігівській області Ксенія Лук’янець і начальник відділу ресурсно-господарського забезпечення УДМС у Чернігівській області Наталія Непомняща. У заході з нагоди відновлення роботи територіального сектору взяли участь виконувач обов’язків Бобровицького міського голови Геннадій Іванюк, завідувач Бобровицького сектору УДМС у Чернігівській області Геннадій Мартишевський, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Чубовський.

DSC07650 1

Начальник УДМС у Чернігівській області Ксенія Лук’янець

 

Тож відтепер Бобровицький сектор повністю відновив свою роботу і надає такі адміністративні послуги:

– оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки;

– оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

– вклеювання фотографій для паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку;

– прийом документів на оформлення громадянства України.

Вітаючи представників влади Бобровицької громади і всіх її жителів з цією важливою подією, начальник обласного управління Ксенія Вікторівна Лук’янець наголосила, що відновлення повноцінної роботи сектору міграційної служби в умовах війни передбачає передусім полегшення й розширення можливостей для людей одержувати відповідні адміністративні послуги у своїй громаді – їм не потрібно буде їхати в обласний центр, витрачати на поїздку власні кошти й час. Більш ефективно виконуватимуть свої функції працівники сектору і щодо виявлення адміністративних правопорушень. Зокрема на місці видніше, як слідкувати за порядком дотримання іноземцями міграційного законодавства, не допускати проявів нелегальної міграції. Таких випадків побільшало з початку широкомасштабного вторгнення росіян.

На цій проблемі загострив увагу й депутат обласної ради, керівник аграрного підприємства з Козацького Сергій Чубовський. Адже за кілька кілометрів від села майже місяць «хазяйнували» окупанти, у деяких місцевих жителів пропали дуже важливі документи, або прострочені терміни їх чинності.

Працівники міграційної служби на місцях можуть оперативніше прийти на допомогу іноземним громадянам, здебільшого росії й білорусі, котрі «застрягли» в Україні й опинилися перед проблемою з поверненням додому, оскільки не звернулися вчасно (за півроку) з цим питанням в міграційну службу України. Тепер не лише в обласному управлінні, а і в територіальному підрозділі можна одержати необхідну консультацію.

DSC07635 1

Адміністративну послугу одержує Віталій Семененко

 

У день відкриття Бобровицького сектору УДМС у Чернігівській області першим оформив паспорт громадянина України у вигляді ID-картки житель с. Макарівки Віталій Михайлович Семененко. Задоволений, що одержав адміністративну послугу, по яку збирався їхати в Чернігів. Тож щиро подякував керівникам обласного управління за те, що приїхали в Бобровицю і відкрили місцевий сектор міграційної служби, спростивши і йому вирішення важливого питання.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Схожі матеріали (за тегом)