|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:24 | 03.28.2024

Всюдихід від рятувальників для лісівників

Навіть під час ракетного терору, який чинить знавіснілий ворог, лісівники Чернігівщини і всі, хто допомагає їм берегти зелене багатство Сіверського краю для майбутніх поколінь, постійно дбають про те, щоб своєчасно приборкувати пожежі.

1avsyudyЩе 26 липня цього року Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося до начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Романа Гордового з проханням поповнити протипожежний технічний парк лісівників, зокрема, передати їм всюдихід пожежний лісовий (ВПЛ-149А). Цей всюдихід 1989 року випуску десять років був на службі в Збройних Силах України, а згодом його передали у відмінному стані ДСНС України. І ось 12 жовтня аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Чернігівській області передав цю потужну техніку безпосереднім охоронцям лісу на Остерщину, а саме Городищенському лісництву ДП «Чернігівське лісове господарство».
В об’єднаному Чернігівському лісовому господарстві понад 100 тисяч гектарів лісу, а Остерський лісовий масив особливо вразливий до пожеж. Тут часто відбуваються навчання військових, полювання та й необережні грибники додають лісоохоронцям клопоту. Тож майже щороку виникають великі пожежі. А довкола піски, непрохідні болота – дістатися до місць загорання звичайній протипожежній техніці буває неможливо. Тож тепер потужний пожежний всюдихід надійно стоятиме на варті лісів Остерщини і за необхідності – всієї Чернігівщини.

Схожі матеріали (за тегом)