|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:17 | 03.28.2024

Рада громад засідала в Носівці

Очільники громад Ніжинського району, районних військових адміністрацій та деяких департаментів обласної військової адміністрації зібралися у Носівці, аби обговорити нагальні питання. Ініціатором такої зустрічі став начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

1aradaПроблеми для всіх громад зазвичай типові, однак всі мають індивідуальний аспект. І на це варто зважати. Зібрання обговорило питання безпеки, налагодження освітніх та соціальних послуг, підготовку до зими, відновлення та фінанси.
Голови громад зауважили, що наразі є необхідність облаштування системи оповіщення не лише там, де її пошкодили, а й там, де її зовсім не було. Керівник профільного департаменту ОВА Сергій Болдирев повідомив, що в 2 громадах Чернігівського району  вже встановили сучасну автономну систему, координати перевірених виробників буде поширено. Крім того, мова йшла про наповнення бюджету, а також відновлення економічної спроможності громад. Голови громад мають тримати руку на пульсі зокрема у розрізі надходжень від військових підрозділів, що наразі знаходяться на їх території: якщо десь іде розсинхрон – сигналізувати до ОВА.
Мова йшла і про встановлення модульного містечка для мешканців, що залишилися без житла; і про домовленості з перевізниками, які мають пристосований транспорт для підвозу дітей до шкіл.
Також очільники громад повідомили, що наразі мешканці не відчувають гострої потреби в продовольстві, однак варто подумати про формування продовольчого запасу у різних точках району. Крім того, врегулювання потребує питання технічної підтримки міжнародними донорами. Принцип «все в одну громаду» — неправильний. Розподіл має бути за потребами.

Схожі матеріали (за тегом)