|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:52 | 04.16.2024

Прийшла масштабна допомога від USAID

Завдяки співпраці ГО «Єдиний волонтерський центр» та обласної військової адміністрації Чернігівська область отримує масштабну гуманітарну допомогу від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

1ausaidЦього понеділка одну з перших партій вже доправили на склад Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи ОВА.  У ній — обладнання, яке потрібне навчальним закладам, що постраждали внаслідок військової агресії. Це, передусім, комп’ютерна та інша техніка для Національного університету «Чернігівська політехніка» та ліцею залізничного транспорту.
Крім того, область отримає партію обладнання для цивільного захисту та аварійних робіт на суму майже 10 мільйонів гривень. Туди увійдуть переносні печі, засоби для очищення води, генератори і павербанки, інструменти, засоби зв’язку та інше.
«Це обладнання буде частково розподілене серед рятувальників та структур, які займаються питаннями цивільного захисту в області, частково — спрямоване до резервів на випадок надзвичайних ситуацій», — розповів директор Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев.
Загальна вартість всієї допомоги, яка буде передана в область, — понад 13 мільйонів гривень. Вона надається в рамках проєкту «Зміцнення громадської довіри (UCBI III)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.

Схожі матеріали (за тегом)