|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:41 | 04.19.2024

Міст з’єднав дві громади

Міст з’єднав дві громади

Військові з’єднали мостом Бобровицьку і Козелецьку територіальні громади

22 червня, після капітального відновлення було введено в експлуатацію міст через річку Трубіж. Цей міст, довжина якого лише 12 метрів, має велике значення для місцевих, адже після його руйнування практично вся Бобровицька об’єднана територіальна громада залишилася відрізаною від постачання.

 

1amist3

Як вже повідомляла АрміяІnform, військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України виконують завдання, зокрема з відновлення мостів, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Лише в Київській області їхніми зусиллями відновлено 13 мостів. Після завершення робіт на Київщині тактичні групи ДССТ вирушили в інші області для відновлення транспортної інфраструктури. Так, військовослужбовці ДССТ із Сумщини наразі виконують завдання у Чернігівській області. Міст через невелику річку Трубіж у сілі Петровське Козелецької ОТГ – один із завершених уже об’єктів.
Зруйнований він на початку повномасштабного вторгнення російських військ задля недопущення просування ворога в глиб України. Тобто, у певному сенсі він має стратегічне значення. Проте він дуже потрібен і для місцевих мешканців, передусім Бобровицької громади. Через його відсутність потрібно було їхати в об’їзд, добираючись до Києва й Чернігова, щоб доставляти звідти продукти харчування та інші необхідні товари першої необхідності. Тож керівництво Бобровицької громади організувало спорудження тимчасового переїзду через річку Трубіж, що значно скоротило автомобільне сполучення з обласним центром і столицею. А днями завершилося спорудження капітального мосту.

1amist2

Роботами з його відновлення керував підполковник Олег Сомок. Це далеко не перший подібний об’єкт, який ввели в експлуатацію його підлеглі. Їх із вдячністю згадують мешканці Фастівського району Київщини, де вони збудували 5 мостових переходів.
— Завдяки набутому досвіду особливих труднощів з відновленням цього мосту не було. До того ж ми вражені підтримкою місцевих. Обидві територіальні громади, які з’єднує цей міст, надавали посильну підтримку. Окрема подяка місцевим підприємцям, які надали необхідні будівельні матеріали. Тобто це той самий випадок, коли відчуваєш єдність усього нашого народу, завдяки чому нас не перемогти, — говорить підполковник Олег Сомок.

1amist1

Привітати своїх підлеглих із черговим відновленим мостом приїхав голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту МО України генерал-майор Богдан Бондар.
— Наразі наші військові працюють над відновленням багатьох об’єктів інфраструктури. Багато вже зроблено, але також багато роботи попереду. А сьогодні, коли наближаються жнива, кожен міст стає буквально на вагу золота. Наразі наші підрозділи завершили роботу на Київщині, нині працюють на Чернігівщині, а далі — Сумщина, Харківщина, — зазначив генерал-майор Богдан Бондар.
Голова Адміністрації ДССТ МОУ подякував особовому складу за сумлінну працю та вручив відомчі заохочувальні відзнаки. Від Бобровицької і Козелецької об’єднаних територіальних громад одержали відзнаки генеральний директор ТОВ «Земля і воля», Герой України Леонід Яковишин і керівник фермерського господарства Сергій Тринос за матеріальну допомогу у спорудженні мосту в селі Петровське.

1amist4

Голова Адміністрації ДССТ МОУ подякував особовому складу за сумлінну працю та вручив відомчі заохочувальні відзнаки.
Представники місцевого самоврядування також не залишилися осторонь і віддячили військовим подарунками, які стануться їм у пригоді в повсякденному житті.

1amist5
Слід зазначити, що це не перший міст, який військовослужбовці ДССТ відновили на Чернігівщині. Днями було введено в експлуатацію автомобільний мостовий перехід через річку Супій в Ніжинському районі.

Кореспондент АрміяInform Андрій Задубінний
Фото Олега Феценця

Схожі матеріали (за тегом)