|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:03 | 04.19.2024

87 загиблих через удар по Десні

Після авіаудару по селищу Десна, завданого російською армією 17 травня, під уламками знайшли тіла 87 загиблих.

desnakillПрезидент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму в понеділок зазначив: "Сьогодні ми закінчили роботи на Десні. На жаль, статистика така: під уламками 87 жертв".
Отже, під завалами в обстріляному російськими ракетами селищі Десні на Чернігівщині загинули 87 людей. Це одна з найбільших одномоментних втрат України у цій війні, про які офіційно повідомляли керівники держави.
Раніше вже була інформація про десятки загиблих під час ударів по казармах у військових частинах у інших регіонах країни. Після цього військові та експерти говорили про необхідність змінити практику ночівлі військових у приміщеннях казарм. Однак, трагедія повторилася. Президент повідомив, що зараз щодня на війні гинуть 50-100 українських військових.
17 травня росіяни завдали ударів по кількох містечках, де розташовуються українські військові. Але удар по Десні виявився найкривавішим. Спочатку рятувальники повідомили, що через обстріл Десни загинули 8 людей, а 11 травмовані. За кілька днів влада заявила, що від обстрілу Десни загинули 11 людей, а 14 були поранені. Більше інформації з Десни не надходило, тому слова президента про 87 вбитих багатьох шокували.
В обстріляному селищі діє 169-й навчальний центр "Десна" імені князя Ярослава Мудрого. Він розташований неподалік межі Київської та Чернігівської областей. На самому початку російського вторгнення вже повідомляли про обстріли цього селища.

Схожі матеріали (за тегом)