|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:24 | 04.19.2024

Наслідки негоди на Чернігівщині

У другій половині п’ятниці на Чернігівщині піднявся шквальний вітер з дощем і мокрим снігом, який наробив чимало лиха по області: валив дерева, зривав, знеструмлював лінії електропередач.

yalinkaНа вечір, згідно з даними сайту "Чернігівобленерго", були знеструмлені більшість дільниць електромереж області. Без світла залишились 77 населених пунктів і близько 25 тисяч споживачів. Найбільше - із Новгород-Сіверського району, де без світла опинився і райцентр. До робіт із прибирання дерев з проїжджої частини рятувальники залучалися у село Лиски, що на Корюківщині, та селище Дружба Ічнянської громади. Стало відомо, що у центрі Чернігова на Алеї Героїв впала велика ялинка. У Коропі, Носівці та Бобровиці через негоду впали новорічні ялинки. Встановлювати ялинки назад вже не будуть, їх розберуть, а іІграшки, які вцілили, будуть використовувати в майбутньому. Під час падінь дерев ніхто не постраждав.

Шквальний вітер за останню добу створив проблеми на автошляхах області. За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, протягом  останніх годин із проїзних частин прибрано 32 стовбури дерев із доріг державного значення.
Вітром зірвало дах у Чернігові на одній з будівель залізничного вокзалу та у Гончарівському. Через негоду зруйновано покрівлю дитячого садка «Сонечко». Для допомоги громаді сьогодні на місці надзвичайної події вже працює команда фахівців. Наразі визначаються обсяги збитків та оптимальний варіант відновлення покрівлі.
sosnica22

Схожі матеріали (за тегом)