|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:02 | 03.28.2024

Застрелився на посту

На минулих вихідних в 169 військовому-начальному центрі «Десна» військовослужбовець строкової служби застрелився, коли ніс службу на посту.

281021Інцидент стався близько четвертої години ранку. Попередньо встановлено, що солдат-строковик ніс службу у варті, що охороняє склади, а на ранок його вже мертвим виявила зміна, яка прийшла на пост.

За попередньою версією, солдат здійснив кілька пострілів з автомата АК-74, завдавши собі тілесні ушкодження. Від отриманих травм постраждалий загинув на місці.

Вже відомо, що військовому було 23 роки. Сам він родом з Дніпра, а до дембеля йому лишався лише місяць.

Спецпрокуратура вже відкрила кримінальне провадження за ч 1 статті 115 Кримінального кодексу України – «умисне вбивство» із приміткою «самогубство». Також слідчі не відкидають і інші версії, зокрема умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

До слова, подібні інциденти в цьому навчальному центрі бували і раніше. Так, навесні цього року один з солдатів-строковиків вчинив самогубство, вистреливши собі в голову із автомата. У 2018 році теж солдат-строковик застрелився під час несення караулу.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)