|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:00 | 03.29.2024

На Козелеччині у власному будинку згорів чоловік

На Чернігівщині в селі Виповзів у Козельцькому районі сталася пожежа в приватному житловому будинку, повідомила пресслужба ДСНС області.

Ймовірна причина займання - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. Пожежникам вдалося повністю локалізувати вогонь в будинку за майже дві години роботи.

Під час гасіння рятувальники виявили в одній з кімнат будинку тіло господаря, 1954 року народження.

1pogegav

Рятувальники просять українців дотримуватися правил пожежної безпеки: слідкуйте за справністю печей і димарів, електричних мереж та електроприладів.

Як повідомлялося, протягом 2019 року Кожні п'ять хвилин спалахує пожежа, щодня у вогні гинуть п'ять людей. Підсумки року від ДСНС Кожні п'ять хвилин спалахує пожежа, щодня у вогні гинуть п'ять людей. Підсумки року від ДСНСв Україні зафіксували 97337 пожеж, (станом на 29 грудня) із них третина – у житловому секторі. Тобто в середньому кожні п'ять хвилин спалахує нова пожежа. Від початку року в пожежах загинули 1766 людей, тобто в середньому – по п'ять щодня. Ще 1434 особи отримали травми, а 1942 людей вдалося врятувати з вогню. Такі підсумкові цифри роботи Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

Схожі матеріали (за тегом)