|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:09 | 03.29.2024

Ювілейне вітання: З любов’ю до Жінки і лісу

26 листопада виповнилося 60 років заслуженому працівнику лісового господарства України Олександрі Василівні Дудко, яка багато років очолювала один з найуспішніших в Україні лісгоспів – ДП «Семенівське лісове господарство».

1avitDudkaОлександра Василівна була єдиною жінкою-керівником у лісовій галузі області. Відома усім і кожному в районі та далеко за його межами. Сильна духом, стійка до негараздів, наполеглива та завзята.

За багато років самовідданої роботи Олександра Дудко заслужила величезну кількість нагород як на обласному, так і на всеукраїнському рівнях.

Народилася Олександра Василівна на Волині. Її дитинство минало в тісному спілкуванні з природою. Батько був лісником, мати – робітницею в лісі. З раннього дитинства маленька Олександра допомагала батькам на роботі. Звісно, характер та вподобання людини формуються з народження, і робота, до якої залучали батьки юну Олександру, залишила свій відбиток на подальшому професійному визначенні. Закінчивши Шацький лісовий технікум, працювала у Добрянському держлісгоспі майстром лісу. Потім навчалася в Українській сільськогосподарській академії, де і познайомилася з майбутнім чоловіком. На момент випуску в них уже народився синочок. До речі, обидва навчальні заклади Олександра Василівна закінчила з відзнакою.

За розподілом молода родина приїхала на Чернігівщину, ближче до батьків чоловіка. Олександра Василівна працювала у Новгород-Сіверському лісгоспі на посаді майстра лісу, далі – просування по службі: помічник лісничого, лісничий.

У віці 37 років Олександра Дудко отримала гідну оцінку у керівництва галузі: їй запропонували посаду директора Семенівського держлісгоспу, який вона очолювала більше 20 років.

Найвищу нагороду «Заслужений працівник сільського господарства України» отримала у 1997 році, коли ще працювала на посаді лісничого у Н-Сіверському районі. Одна із керівників семи лісництв працювала на рівні, а часом і краще за чоловіків, тому керівництво області й відзначило роботу невтомної трудівниці.

Окрім роботи, займається громадською діяльністю. Вона є членом ради районної організації Спілки жінок України. Олександра Василівна піклувалася про дітей-сиріт, підтримувала обдарованих дітей, допомагала в подальшому їхньому навчанні та працевлаштуванні. Формувала професійну направленість серед школярів району. Неодноразово її обирали депутатом районної ради.

Дорога Олександро Василівно! Сердечно вітаємо Вас з ювілеєм і зичимо здоров’я, довголіття, родинного затишку та усіх гараздів!

 

Лісівники Чернігівщини

Схожі матеріали (за тегом)