|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:30 | 03.28.2024

У Куликівській ОТГ відкрито новий сучасний ЦНАП

21 листопада за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" в Куликівській об'єднаній територіальній громаді відкрили сучасний ЦНАП європейського рівня.

Він став третім Центром надання адміністративних послуг європейського рівня подібного рівня в області – перед цим два подібних відкрилися у Кіптівській та Бобровицькій ОТГ.

1atsnapk2

До урочистостей з нагоди відкриття долучилися заступник голови обласної ради Арсен Дідур, депутат обласної ради Віктор Труш, керівниця Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Ірина Кудрик, директорка Департамент розвитку економіки та сільського господарства обласної державної адміністрації Олександра Хомик, Куликівський селищний голова Наталія Халімон та інші.

Як наголосив Арсен Дідур, успішне самоврядування – це конкуренція громад, ідей та послуг. Саме такою є Куликівська ОТГ, в якій командна робота професіоналів, співпраця з бізнесом та орієнтування на європейський рівень розвитку завжди на першому місці.

1atsnapk3

За словами Олександри Хомик, на Куликівський ЦНАП і надалі чекає розвиток у плані збільшення кількості послуг, адже він потрапив до переліку Мінекономіки на отримання обладнання для видачі паспортів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів.

Площа ЦНАП складає 95,5 квадратних метрів, приміщення знаходиться на першому поверсі будівлі, в якій розташована Куликівська селищна рада. Будівля облаштована пандусом, кнопкою виклику, забезпечений безперешкодний доступ в приміщення офісу та туалетних кімнат для осіб з обмеженими можливостями, є дитячий куточок, безкоштовний Wі-Fi для відвідувачів.

1atsnapk

Проведений поточний ремонт приміщення з залученням коштів громади у розмірі 349105,12 гривень. Техніка та меблі для облаштування приміщень ЦНАП отримані завдяки співпраці з програмою «U-LEAD З ЄВРОПОЮ». ЦНАП підключений до всіх загальнодержавних реєстрів.

ЦПАП має 4 віддалених робочих місця у таких населених пунктах: с. Салтикова Дівиця, с. Вересоч, с.Горбове, с.Орлівка. Зазначені населені пункти віддалені від центру громади на 10 і більше кілометрів та у них проживає біля 1000 або більше громадян.

Згідно зі штатним розписом у ЦНАП працює 10 осіб (з них 4 адміністратори на віддалених робочих місцях).

У ЦНАП забезпечені робоче місце для залучених спеціалістів, зокрема спеціаліста Пенсійного Фонду України, адвоката з надання вторинної правової допомоги та інших.

Згідно затвердженого переліку послуг, ЦНАП надає 94 послуг в офісі в центрі громади та 60 послуг на віддалених робочих місцях.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.


Джерело: https://chor.gov.ua