|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:56 | 03.28.2024

Сім сіл залишили без газу

28 жовтня в 7-ми населених пунктах Чернігівської області призупинено газопостачання. Про це повідомляє прес-служба АТ «Чернігівгаз» на своєму офіційному сайті та фейсбук-сторінці.

1agazВ зв’язку з пошкодженням розподільного газопроводу діаметром 219, підключеного до газорозподільного пункту с. Богданівка, тимчасово припинено газопостачання до 5-ти сіл Ніжинського району та 2-х сіл Ічнянського району. Без газу залишилося більше 1000 абонентів. Зокрема, газопостачання відсутнє по Ніжинському району в селах: Галиця, Леонідівка, Вікторівка, Яхнівка, Світанок; а по Ічнянському району - у Монастирищі та Заудаївці.

Пошкодження газопроводу відбулося під час проведення земельних робіт ТОВ ім. Прядка в межах охоронної зони газопроводу.

Роботи по відновленню газопроводу будуть проводитись після відшкодування збитків підприємством, яке їх завдало.

Відповідно до Типового договору розподілу природного газу, а саме пункту 9.2. - відновлення газопостачання здійснюється Оператором ГРМ протягом двох робочих днів у містах та п'яти календарних днів у сільській місцевості за письмовим зверненням Споживача про відновлення газопостачання та після усунення порушень (за їх наявності) і відшкодування витрат на припинення та відновлення газопостачання.

Схожі матеріали (за тегом)