|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:14 | 03.28.2024

Мисливське свято у «Рокитній Долині»

Наприкінці вересня поблизу села Сальне Ніжинського району, а саме у мальовничому урочищі «Рокитна Долина» відбувся IV Літній кубок мисливських традицій, який цього року провели у формі фестивалю.

1kubkiipodar

Кубки і подарунки чекають володарів

Його програма була дуже насиченою і різноманітною: змагання з спортингу (стрільба по летючих мішенях у польових умовах), майстер-класи для дітлахів зі стрільби з пневматичної зброї, презентація мисливських господарств, презентація продукції для полювання від народних майстрів, і, звичайно, мисливська кухня.

Жеребкування стрільців на спортинг

Мисливиця бере участь у жеребкуванні

Погода видалася гарною, наче на замовлення і учасники «фестивалили» на природі, розписаній усіма щедрими барвами поліської осені. Багатим виявилося і представництво мисливського братства.

Учасників більшає щороку

Учасників усе більшає з кожним роком

«З кожним роком цей захід збирає все більше однодумців, що мені як його організатору є надзвичайно приємним. Цього року на Кубок зібралися мисливці з різних куточків нашої держави. Географія фестивалю простягнулася від Львова до Чернігова, від Києва до Хмельницького» - зазначив організатор фестивалю голова Сальненського первинного мисливського колективу Ніжинські райорганізації УТМР, президент ГО « Федерація мисливського біатлону України» Ігор Калініченко.

1Podrugenn

Гарне подружжя справжніх мисливців

Це вже не перший, добре організований захід, головною метою якого є підняття культури та зміни громадської думки про мисливців. А взимку тут відбуваються змагання з мисливсього біатлону. На жаль, зараз деякі «псевдоекологи» паплюжать мисливців та мисливство в цілому, вимагаючи заборонити полювання взагалі. Тому такі велелюдні зібрання захоплених людей, що пізнають природу та її проблеми не з агітаційних плакатів «зелених», а реально піклуються та охороняють її, дуже важливі.

1sporttingus

Стрільба по летючій мішені

Ініціатори і учасники фестивалю вдячні за вагому допомогу в його організації і проведенні небайдужим землякам. Генеральним спонсором Літнього та Зимових кубків постійно виступає голова ГО «Правозахист Плюс» Анатолій Гунько. До доброї справи долучилися суттєвою підтримкою також місцеві керівники агропідприємств Микола Чуприна та Володимир Олешко.

Спортинг2

Змагання зі спортингу в розпалі

Про масштабність події свідчить поважне представництво та велика кількість партнерів заходу. Серед них – Ніжинська районна рада УТМР, Федерація мисливського біатлону України, Асоціація мисливців та рибалок «Ірбіс», ГО «Мисливський клуб «Hunter Lviv», ДП «Ніжинське лісове господарство», Лосинівська селищна рада.

1prizuny

Пам’ятне фото переможців змагань

Приємно, що цього року фестиваль відвідали та стали його почесними гостями, суддями і учасниками: голова обласної організації УТМР Олена Сачок, директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець, голова Броварської ради УТМР Олег Басараб, голова Чернігівського осередку Асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Андрій Павленко, голова Мисливського клубу «Hunter Lviv» Любомир Хмільовський, голова Лосинівської селищної ради Володимир Андрієць.

12prizerus

Наприкінці свята відбулося нагородження учасників змагань призами, лотерея і пригощання мисливським кулешем з дегустацією різноманітних наливок. Мисливською кухнею відала віртуоз своєї справи Валентина Ющенко.Кухня

Над кулешем "чаклує" профі

Це, без перебільшення, грандіозне свято мисливської спільноти довело, що мисливство в Українї є, і буде розвиватися попри будь-які штучно створювані перешкоди. Тож наступного року ювілейний V Літній кубок мисливських традицій збере ще більше учасників.

Ігор Чорний, фото автора

Схожі матеріали (за тегом)