|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:03 | 03.28.2024

«Випереджаючи час»

Під такою назвою нещодавно вийшов у світ персональний бібліографічний збірник заслуженого лікаря України, генерального директора КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Миколи Петровича Дейкуна.

Примітно, що презентація нового бібліо-біографічного видання відбулася в рамках відзначення одразу кількох знакових ювілеїв лікаря: 65-річчя від дня народження, 50-річчя професійної і 25-річчя наукової діяльності.

Deyk2

У збірнику представлені 75 наукових робіт, автореферат дисертації автора, його біографія, публікації в пресі, література про його життя і діяльність, огляд професійної і наукової роботи, добірка цікавих фотоілюстрацій.

deykun5На цю урочисту подію завітало багато колег і друзів Миколи Дейкуна, які від щирого серця привітали ювіляра, пригадали роки плідної співпраці, досягнення в багатьох напрямках роботи відомого лікаря, кандидата медичних наук, професора кафедри основ медичних знань і охорони здоров’я Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка, Президента ГО «Українська професійна асоціація служби протидії ВІЛ та іншим соціально небезпечним хворобам та явищам», голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Чернігівської обласної ради.

zbirnykНа адресу «винуватця» торжества і презентації книги пролунало багато теплих і щирих слів, побажань від учасників поважного і дружнього зібрання – від начальника управління охорони здоров’я області Петра Гармаша, ректора Національного університету «Чернігівський колегіум» Миколи Носка, народного депутата України VIII скликання Олега Дмитренка, директорки Чернігівської обласної науково-медичної бібліотеки Надії Яременко та інших гостей.

Присутні також ознайомилися зі стендовою виставкою видань Миколи Дейкуна, зацікавлено переглянули змістовне слайд-шоу про конкретні позитивні напрацювання і якісні зміни в охороні здоров’я Чернігівщини, до яких він був безпосередньо причетний на всіх посадах, які обіймав раніше.

Про значне покращення роботи Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру (а нині – КНП «ЧОМЦСЗНХ»), відколи його очолив Микола Петрович, детальніше розповіла заступник генерального директора з організаційно-методичної роботи закладу Ніна Товчига. На завершення презентації її учасники також подивилися відеосюжет «Дихай вільно» про цьогорічний флешмоб, присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом.

А кожний гість цього заходу із вдячністю одержав у дарунок від автора власноруч підписаний Миколою Дейкуном новенький збірник «Випереджаючи час», який своєю назвою влучно характеризує подвижницьку роботу шанованого Лікаря і Людини.

Ярослав КАРАНДА, фото Віктора Кошмала

Схожі матеріали (за тегом)