|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:54 | 03.28.2024

Через блискавку згорів ячмінь

У понеділок природна стихія знищила посіви ячменю на площі десять гектарів.

Блискавка спровокувала пожежу на полі у селі Тертишники, що на Носівщині. Загальна площа посіву становить 140 га, згоріло 10 га, повідомляють у Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА. Загоряння сталося на полі, що належить ТОВ «Нива – 2008». Після оперативних дій вогнеборців пожежу вдалося ліквідувати.

Наразі експерти намагаються встановити розмір завданої власнику посівів матеріальної шкоди.

Того ж дня біля села Билка Коропського району внаслідок загорання жита на полі був пошкоджений вантажний автомобіль, що перевозив зернові.

О 10:28 до оперативно-координаційного центру ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу посівів на полі загальною площею 130 га ПП «Червонянські аграрні інвестиції». Пожежу загасили, однак було знищено посіви жита на корені площею 10 га, шини причепа та 2 шини вантажного автомобіля КАМАЗ, пошкоджено окремі конструктивні елементи транспортного засобу.

Попередня причина виникнення пожежі – налипання залишків рослинності на випускний колектор автомобіля. Жертв та постраждалих немає.

З початку тижня пожежники загасили щонайменше чотири пожежі на полях із зерновими, повідомляють у прес-службі ДСНС України в Чернігівській області.

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)