|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:07 | 04.19.2024

Спросоння кажеш ти мені: «О, мій Ді Капріо!»

Народний поет України Сергій Дзюба працює над своїм четвертим музичним альбомом пісень (відеокліпів) «Скарбе мій». І в ньому вперше планується дещиця жартівливих, дотепних пісень.

Балада про жабку ілюстраціяЯк відомо, побачили світ пісні «Балада про ліжко», «Нерозлийкава» (у виконанні Сергія Дзюби) та «Опівнічна балада», котру співає Петро Лойтра. А зараз прем’єра чудової пісні «Балада про жабку» – слова, музика та виконання Сергія Дзюби. Відеокліп створила відома поетеса зі Львова Надія Бойко.

Це – весела, оригінальна пародія на казку про жабку-принцесу, тільки у пана Сергія – все навпаки, бо жабкою був… зачарований юнак, а прекрасна дівчина милосердно порятувала його та принесла додому. Ось такий дивовижний сюжет! Пісня – дуже цікава та дотепна, і вона легко запам’ятовується. Власне, неймовірна пригода закінчується вельми позитивно: юнак враз перетворився на привабливого принца, щиро закоханого в свою рятівницю.

Вражає такий багатогранний талант Сергія Дзюби, який створює суперхіти «Закінчиться війна», «Батьку мій», «Порадниця свята», «Примчу на білому коні!», «Білі ангели», «Будь моєю!», «Сестра», «Донечка», і водночас вміє пожартувати, невимушено зблиснути власними неповторними афоризмами та створити пісенну пародію, котра не просто перетворюється на повноцінну пісню, а швидко отримує потужний резонанс, знаходить багато слухачів та глядачів, щирих шанувальників таланту непересічного, харизматичного автора.

Маємо і ще одну, нову, колоритну пісню у гарному виконанні добродія Сергія. Безперечно, він цілком утвердився-відбувся, як напрочуд цікавий, неповторний співак із прекрасним голосом. І така чарівна метаморфоза сталася не в юнацькому віці! Втім, Сергій Дзюба і в цій іпостасі почуває себе вельми комфортно. Адже його вишукані, проникливі та шляхетні пісні можна слухати годинами і щодня!

 

Валентина Чорнобривець

 

Балада про жабку

 

Слова і музика Сергія Дзюби

 

Я на болоті довго жив –

Жабкою.

Одненьку лілію любив –

Лапкою.

Я їй накумкував свої

Класики…

А ти купалася в Дніпрі

З Івасиком.

А я уперто зеленів –

Без паспорта,

З усім болотом подружив

Запросто!

І вистачало там всього – 

Америка…

А ти читала одного

Бедрика.

А потім я як затужив – 

Ну його!

Зробивсь таким, мов і не жив, –

Мумія…

І ти вбрання не пожаліла –

Модного,

Безсило витягла мене –

Голодного.

У нас тепер і тіп, і топ, –

Усе по Дарвіну!

Вже трикімнатний є окоп,

І «баксів» нарвано.

Спросоння кажеш ти мені:

«О, мій Ді Капріо!».

І я блаженно уві сні

На Капрі… квакаю.

 

НОТИ

1notyjj

Схожі матеріали (за тегом)