|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:32 | 04.19.2024

Марокко, Коста-Ріка та Еквадор нагородили відоме подружжя з Чернігова

Приємні новини надішли нині з Південної Америки й Африки. Народні поети України Тетяна та Сергій Дзюби відзначені почесними нагородами: «За видатну творчу діяльність» (Марокко, Коста-Ріка) і «Письменники року» (Марокко, Еквадор).

У отриманому прес-релізі наголошується на великому успіху подружжя українців із Чернігова, які стали відомими і популярними у багатьох державах; відзначається висока духовність їхніх книжок – зокрема, збірки віршів «Голоси двох поетів», виданої у гарному перекладі іспанською мовою в Іспанії та Болівії, котра одержала значний резонанс. 

1asemar 1atemar

1amarse 1amarte

«Сергій і Тетяна Дзюби стали справжніми міжнародними лідерами, які достойно представляють Україну в світі. Вони – яскраві творчі особистості, талановиті та патріотичні, безмежно люблять свою рідну Батьківщину; і це викликає велику та щиру повагу до таких мужніх і самовідданих українців», – говориться в привітанні.

До речі, торік Сергія і Тетяну вже нагороджували в Марокко (премією миру) та Еквадорі («Золотим кубком»), що стало подією в цих державах. Тож тепер народні поети України з Чернігова розвинули свій успіх у Південній Америці та Африці. А загальний наклад їхньої англомовної книжки «Вибрані вірші» (США) досягнув уже 50 тисяч примірників. 

 

Валентина Чорнобривець 

Схожі матеріали (за тегом)