|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:23 | 03.29.2024

Мандри літературними морями

Відбулася презентація книги к.філос.н., доцентки Марини Каранди “Мандри літературними морями”.

 

1aprezmar0

Збірку було видано ще до війни у чернігівському видавництві SCRIPTORIUM родиною Віталія та Світлани Шуміло. Видавці дбайливо зберегли тираж під час активних бойових дій і тепер передали авторці. Презентація  проходила у приміщенні Туристично-інфомаційного центру, як осередку культури та промоції Чернігівського регіону та зібрала декілька десятків глядачів.

1aprezmar4

Віримо, що є серед наших підписників  читачі, яким сподобаються 124 сторінки діалогів про любов, надію і світову літературу,адже ця книга особлива за жанром – це збірка драматичних творів, тому корисна не тільки для любителів сучасної української літератури, а й професіоналам, хто займається театральною творчістю із дітьми та молоддю. Ілюстрації у книзі належать чернігівській мисткині Світлани Ненаженко. Дизайн обкладинки виконав Дмитро Сапон. Рецензенти: заслужений артист України, режисер Віталій Гольцов, письменниця Христина Костенко та кандидат філософських наук Оксана Штоль. Презентація окрім слова авторки мала унікальну опцію: драматично -музичний перформанс від театру EX LIBRIS за деякими творами, що увійшли до книги.

1aprezmar2

Також родинно-затишну атмосферу підтримали виступи актора обласного драмтеатру Євгена Бондаря, музикантки Валерії Вергунової, дизайнерки Оксани Плиско та співавтора однієї з драм Олександра Білогури. Живий музичний супровід україномовними та німецькомовними піснями створила випускниця філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум»  Євгенія Ребенок. Видавничий процес триває, значить ми сильні духом і кожен на своєму місці, а у цьому випадку на культурному фронті, стверджуємо українське слово,  робимо внесок у нашу Перемогу.

1aprezmar1

 

Марічка Кульбаба

Схожі матеріали (за тегом)